Nasıl Muayene Olurum
14 Eylül 2023

Muayene olmak için yapmanız gerekenler;

1- Mesai saatleri içinde ya da dışında başvuran hasta sağlık sigortası çeşitlerine göre ayrı ayrı bilgisayarlardan kaydı yapılır.

2-Kurumumuza başvuruda bulanan hastaların HEKİM SEÇME HAKKI olduğu kayıt esnasıda hastaya hatırlatılır.

3- Kayıt için yapılması gerekenler;

Kurum ile sözleşmesi bulunan ayakta tedavi hizmeti sağlayan sağlık hizmet sunucusuna doğrudan müracaat edebilirler.

4-Sigortalıların erkek çocukları 18 yaşına kadar,öğrenci olmaları halinde ise 20,üniversite için 25 yaşına kadar muayene ve tedavi olabilirler. Üniversite Öğrencileri iseler okuldan alacakları öğrenci belgesi ile SGK ya gidip tescillerini yaptırmaları gerekir. Tescilini yaptırmayanlar muayene olamaz. Kız çocukları ise evleninceye veya herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna tabi oluncaya kadar bakılırlar.

5-Kurum Sağlık yardımlarından yararlandırılan kişilerin müracaatı aşamasında nüfus cüzdanı ,sürücü belgesi,evlenme cüzdanı,pasaport veya verilmiş ise kurum sağlık kartı bilgilerinden biri ile kimlik tespiti yapılır.

6- Kimlik tespiti yükümlülüğünü yapmayan ve bu nedenle bir başka kişiye sağlık hizmeti sunulması nedeniyle kurumun zarara uğramasına sebebiyet veren sağlık hizmeti sunucularından uğranılan zarar geri alınır.

7- Kapsamdaki kişilerin kendi adına bir başkasının sağlık hizmeti almasını,haksız bir menfaat temin etmesini sağlamak yasaktır.

8- Müracaat eden kişinin sağlık yardımlarından yararlanma hakkının olup olmadığının tespiti için,kurum bilgi işlem sitemi (MEDULA)üzerinden T.C kimlik numarası ile takip numarası provizyon alınır.

9- Kurum bilgi işlem sistemi tarafından takip numarası/provizyon verilmesi halinde sağlık hizmeti verir.

10-Hasta Kayıt müraacat işlemini 18 yaş altı olarak yapılmış ise bu kişiler için genel sağlık sigortası talep formu EK-4B tanzim eder.Hasta kayıt tarafından düzenlenen formlar en geç kişilerin başvurusunu takip eden 2 iş günü içerisinde SGK il müd.gönderilir.

11-Yapılan ağız protezi katılım payı çalışandan %20 emekli olandan %10 katılım payı kurum veznesinden kişilerden tahsil edilir.

12- Yeşil kartlı hastalara T.C kimlik numarası ile provizyon alınır.

13- Milli Savunma Bakanlığınca verilen erbaş ve erlerin ailelerine verilen karnelerin bir adet fotokopisi,bir adet nüfus cüzdanı fotokopisi gerekmektedir.

14- Özürlü sağlık kurulu raporu ile belgelendirilen kişiler tıbben başkasının bakımına muhtaç kişiler olarak kabul edilir. Bu kişiler için düzenlenen faturalara özürlü sağlık kurulu raporu eklenir

Hastanemize başvuru yapan hastalar muayene olduktan sonra,yapılacak işlemleri için 2.randevu verilir.Ayrıca randevu almak için MHRS 182 çağrı merkezini arayarak istedikleri hekimden randevu alabilirler